/Johan Bruijnen
Johan Bruijnen2021-01-25T15:31:13+02:00

Johan Bruijnen

Mijn naam is Johan Bruijnen. Ik ben (orthomoleculair) diëtist en de praktijkhouder van de Diëtheekvestigingen in Zuid-Limburg (Maastricht, Gulpen, Cadier en Keer en Heerlen).

Het leuke aan mijn vak vind ik om vanuit mijn achtergrond als Gezondheidswetenschapper de vertaalslag te maken van de theorie (de biochemie en fysiologie van het menselijk lichaam) naar de praktijk in de vorm van voedingsadviezen op maat.

Ik ben geboren en getogen in het Bourgondische Maastricht en hou erg van lekker eten. Lekker eten staat daarom ook centraal in het advies, dat ik samen met u als cliënt opstel. Doordat u  lekker blijft eten, doordat u begrijpt waarom een voedingsaanpassing effect heeft op uw gezondheid of ziekte en doordat het advies altijd is aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden, lukt het vaak om een stukje gezondheidswinst te boeken.

Als na een behandelingstraject dan blijkt dat u er als cliënt helemaal niet zo veel moeite mee heeft gehad om iets te veranderen in de voeding of leefstijl en als u zich gezonder of fitter voelt en op deze manier bijvoorbeeld minder medicatie nodig heeft, dan ben ik blij. Hier doe ik het voor!

Specialisaties

  • Orthomoleculaire diëtetiek
  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • COPD
  • Obesitas & Overgewicht
  • Ondergewicht & Ondervoeding
  • Maag- en darmproblematiek
  • Oncologie

  • Voeding vóór en na bariatrische chirurgie (maagverkleining)

  • Kinderen en overgewicht

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Dan maak ik vaak de dag van tevoren een lekkere gevulde tomatensoep. Heel veel verse tomaten, half litertje water met bouillonblokje; dit koken en pureren, hierna nog een flinke zak soepgroenten erbij, samen met handgedraaide balletjes van rundergehakt. Even door laten koken totdat de balletjes naar boven komen en de soep is klaar. Zelf vind ik het erg lekker als er nog een scheutje balsamico-azijn doorgaat met verse peper. Deze soep is binnen 20 minuten klaar en is de dag erna ook nog heerlijk!

Diëtheek Maastricht & Heuvelland

Paramedisch Centrum Céramique
Duitsepoort 11
6221 VA Maastricht

Zorgpark Scharn
Vijverdalseweg 4B03
6226 NB Maastricht

Hoofdlocatie Diëtheek Maastricht en Heuvelland
Scharnerweg 108
6224 JJ  Maastricht

Huisartspraktijk Van Sint Fiet
Rijksweg 72a7
6228 XZ Maastricht

Gezondheidscentrum d’n Dippo
Klein Haasdal 4
6333 AK Schimmert

Meer informatie over Diëtheek Maastricht & Heuvelland.

Social Media

.