Lea Polak2018-11-19T17:22:45+00:00

Lea Polak

Welkom! Mijn naam is Lea Polak-Rashty (1979). Mijn werk als diëtist doe ik met veel plezier en het geeft mij energie. Door middel van kennis, aandacht, warmte, positiviteit en een lach begeleid ik mijn cliënten graag naar het behalen van hun doel. Wat dat doel is, dat verschilt per cliënt. De ene cliënt heeft als doel om op een gezond gewicht te komen, de andere cliënt wil bijvoorbeeld gezondere bloedsuikerwaarden of een lager cholesterolgehalte krijgen. Door tijdens onze gesprekken te bespreken welke aanpassingen in de leefstijl goed passen bij het leven van de cliënt wordt het gewenste doel behaald.

Een geweldig moment om de leefstijl aan te passen is bij een kinderwens. Immers, in de eerste 12 weken van de zwangerschap worden alle organen al aangelegd, daar wil je goed voorbereid aan beginnen. In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de basis gelegd voor een gezonde start. Ik geloof in de kracht van gezonde voeding. Ieder moment in iemands leven kan benut worden om een stap te zetten naar een gezondere leefstijl en daarmee een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid en meer energie.

In het weekend ga ik er graag op uit met mijn gezin (echtgenoot en 3 tieners), ik houd daarnaast van wandelen en naar lezingen/congressen gaan.

Specialisaties

  • Diëtist
  • Coaching in leefstijl aanpassing – voeding, bewegen, slapen, stress

  • Prikkelbare Darm Syndroom en FODMAP dieet

  • Koolhydraat beperkte voeding & ketogeen dieet

  • Diabetes Mellitus type 2

  • Orthomoleculaire benadering maag-darm klachten, stress gerelateerde klachten, reuma/fibromyalgie/artrose/overige gewrichtsklachten, onbegrepen overgewicht, hormonale klachten –overgang – PMS –PCOS

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Ik heb meestal het avondeten in 15-30 minuten op tafel. Een van mijn snelste gerechten: in een hele grote wok olijfolie doen en blokjes kippendijfilet, lekker veel voorgesneden wok groente erbij, daarnaast warm ik in een andere pan een aantal volkoren wraps op. Op tafel nog wat avocado en humus als saus.

.

Cursussen & Workshops

Diëtheek Amstelveen-Uithoorn

Locatie: Motion Fysiotherapie en Preventie
Wiegerbruinlaan 8a
1422 CB UITHOORN

Locatie: Fysiotherapie Karel Muns
Savornin Lohmanlaan 2
1181 XM AMSTELVEEN

Locatie: Paramedisch centrum
Augustinuspark 4
1185 CN Amstelveen

Locatie: Fysiopraktijk Troelstralaan
Meester Troelstralaan 9
1181 VD  Amstelveen

Meer informatie over Diëtheek Amstelveen-Uithoorn.

Social Media

.