/Lea Polak
Lea Polak2021-03-04T10:44:45+02:00

Lea Polak

Welkom! Mijn naam is Lea Polak-Rashty (1979). Mijn werk als diëtist doe ik met veel plezier en het geeft mij energie. Door middel van kennis, aandacht, warmte, positiviteit en een lach begeleid ik mijn cliënten graag naar het behalen van hun doel. Wat dat doel is, dat verschilt per cliënt. De ene cliënt heeft als doel om op een gezond gewicht te komen, de andere cliënt wil bijvoorbeeld gezondere bloedsuikerwaarden of een lager cholesterolgehalte krijgen. Door tijdens onze gesprekken te bespreken welke aanpassingen in de leefstijl goed passen bij het leven van de cliënt wordt het gewenste doel behaald. Ik werk graag samen. Samen met de cliënt, de (zorg)professional, het sociale domein, de gemeente, de politiek en het bedrijfsleven. Een gezondere leefstijl bloeit immers in een omgeving die dat ondersteunt.

Een geweldig moment om de leefstijl aan te passen is bij een kinderwens. Immers, in de eerste 12 weken van de zwangerschap worden alle organen al aangelegd, daar wil je goed voorbereid aan beginnen. In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de basis gelegd voor een gezonde start.

Ik geloof in de kracht van gezonde voeding en de waarde van preventie van (verdere) gezondheidsklachten. Ieder moment in iemands leven kan benut worden om een stap te zetten naar een gezondere voeding en leefstijl. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan een betere gezondheid en meer energie. Met die extra energie kunnen mensen juist de dingen doen die het leven extra leuk maken.

Ik ben zelf werkzaam in Medisch Centrum Zonnestein, dichtbij het Stadshart van Amstelveen. Ik ben tevens praktijkhouder van de vestigingen van Diëtheek Amstelveen in gezondheidscentrum Marne, dichtbij winkelcentrum Groenhof, en in het pand van fysiotherapie Karel Muns in het Oude Dorp van Amstelveen.

In het weekend ga ik er graag op uit met mijn gezin (echtgenoot en 3 tieners), ik houd daarnaast van wandelen en naar lezingen/congressen gaan.

Specialisaties

  • Diëtist (volwassenen en kinderen)

  • Coaching in leefstijl aanpassing – voeding, bewegen, slapen, stress

  • Koolhydraat beperkte voeding

  • Diabetes Mellitus type 2 (suikerziekte)

  • Hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk en/of hoog cholesterolgehalte)

  • Prikkelbare Darm Syndroom en FODMAP dieet

  • Gezonde voeding en leefstijl bij kinderwens en tijdens zwangerschap

  • Overgewicht door PCOS, hormonale disbalans of medicatiegebruik

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Ik heb meestal het avondeten in 15-30 minuten op tafel. Een van mijn snelste gerechten: in een hele grote wok olijfolie doen en blokjes kippendijfilet, lekker veel voorgesneden wok groente erbij, daarnaast warm ik in een andere pan een aantal volkoren wraps op. Op tafel nog wat avocado en humus als saus.

.

Scholingen & congressen

Gecombineerde Leefstijlinterventie GLI Slimmer (licentiehouder)
Post-hbo Diabetes
Post-hbo Kinderen
Emotie-eten de baas
ACT Acceptance and Commitment Training
Congres Kinderobesitas
Congres Eerste 1000 Dagen
Scholing sarcopenie
Scholing coeliakie
Scholing GLI Beterschappen (na niertransplantatie)
Scholingen over Corona en (onder)voeding

Diëtheek Amstelveen

Locatie: Medisch Centrum Zonnestein
Diëtist en leefstijlcoach Lea Polak
Van Heuven Goedhartlaan 933H
1181 LD Amstelveen

Locatie: Gezondheidscentrum Marne
Diëtist Julia Meijer
Marne 130D
1186 PJ Amstelveen

Locatie: Fysiotherapie Karel Muns
Stationsstraat 15-17
1182 JM Amstelveen

Meer informatie over Diëtheek Amstelveen.

Social Media