Diëtheek Maastricht & Heuvelland2019-06-07T16:02:15+00:00

Diëtheek Maastricht & Heuvelland
Diëtheek Heerlen

Praktijkinformatie

Bij Diëtheek Maastricht en Heuvelland & Diëtheek Heerlen kunt u terecht voor alle vragen over voeding, dieet en een gezonde leefstijl. U kunt terecht voor een dieetadvies bij onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, obesitas en overgewicht, COPD, ondergewicht en ondervoeding, maag- en darmproblemen en prikkelbare darmsyndroom, nierziekten, voedselovergevoeligheid en eetproblematiek. Hiernaast zijn we extra gespecialiseerd in orthomoleculaire diëtetiek, begeleiding vóór en na maagverkleining, kanker (zowel tijdens als na de behandelingsfase) en sport. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. Er wordt altijd, samen met u, een advies op maat opgesteld.

Binnen de praktijk wordt gewerkt met moderne en geavanceerde apparatuur, waarmee niet alleen uw gewicht, maar ook uw lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa en stofwisselingssnelheid gemeten kunnen worden. Wilt u meer weten over deze metingen of de mogelijkheden? Neem gerust contact op via 088-4253600 of maastricht@dietheek.nl).

Diëtisten

Diëtisten

diëtist patricia ouwens

Diëtisten

Diëtisten

Locaties

Paramedisch Centrum Céramique
Duitsepoort 11
6221 VA Maastricht

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een gemakkelijke trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer en de diëtist komt u halen.
Als u moeilijk ter been bent, dan kunt u dit aangeven en dan vindt het gesprek plaats in een behandelkamer van de fysiotherapeut (op de begane grond).

 • geen lift aanwezig
 • betaald parkeren
 • op 500m van Maastricht CS
  bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Maandag, oneven week, 8:00 – 12:00 uur
  Dinsdag 8:00 –  17:30 uur
  Woensdag 13:30 – 17:30 uur
  Woensdag, oneven wk, 13:45 – 17:30 uur
  Woensdag, even wk, 08:00 – 16:30 uur
  Donderdag, oneven wk, 13:30 – 20:00 uur
  Vrijdag oneven weken 8:30 – 13:00 uur

Zorgpark Scharn
Vijverdalseweg 4B03
6226 NB Maastricht

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage in Huisartsenpraktijk Mol en en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Huisartspraktijk Van Sint Fiet
Rijksweg 72a7
6228 XZ Maastricht

De spreekkamer bevindt zich in het gezondheidscentrum De Heerderrein op de begane grond in de huisartspraktijk van dr. Van Sint Fiet. U mag plaatsnemen in de wachtkamer achterin de praktijk. De diëtist komt u halen.

 • begane grond
 • gratis parkeren
 • bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Woensdag, even weken,  8:00 – 12:00 uur
  Woensdag, oneven weken, 8:00 – 12:30 uur

Medisch Centrum Gulpen
Rijksweg 29a
6271 AC Gulpen

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer van dr. Ruijters. De diëtist komt u halen.

 • lift aanwezig
 • gratis parkeren (Willem Alexanderplein)
  betaald parkeren (Rijksweg)
 • bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Maandag, oneven weken, 13:00- 19:00 uur
  Woensdag, even weken, 8:00 – 13:00 uur
  Donderdag 12:30 – 17:00 uur
  Vrijdag 8:00 – 13:30 uur

Gezondheidscentrum Bemelen
Oude Akerstraat 50
6268 NE Bemelen

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Fysiotherapiepraktijk Claassen en Cools
Raadhuisplein 13
6267 CW Cadier en Keer

Het spreekuur wordt gehouden in een van de behandelkamers van de fysiotherapeut. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Chiropractisch Centrum
Coriovallumstraat 32
6411 CD Heerlen

Het spreekuur wordt gehouden in een van de behandelkamers van het chiropractisch centrum. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Huisartsenpraktijk van Daal
Bautscherweg 84
6418 EP Heerlen

Het spreekuur wordt gehouden in de huisartsenpraktijk. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.
(Op maandag is de spreekkamer op de begane grond en op donderdag trap/eerste verdieping)

Specialisaties

 • Orthomoleculaire diëtetiek
 • Diabetes
 • COPD
 • Obesitas & Overgewicht
 • Ondergewicht & Ondervoeding
 • Maag- en darmproblematiek
 • Voeding na bariatrische chirugie (maagverkleining)
 • Oncologie

 • Hart- en vaatziekten

 • Sport

Orthomoleculaire voeding

Misschien wilt u een stapje verder gaan en bent u op zoek naar de (voedings)oorzaak van uw klacht. Ook dan ben u bij Diëtheek Maastricht en Heuvelland & Diëtheek Heerlen aan het juiste adres. Een van de diëtisten, Johan Bruijnen is namelijk gespecialiseerd in de orthomoleculaire diëtetiek. Johan is aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten. Wilt u meer weten over de orthomoleculaire behandelingsmogelijkheden? Neem dan gerust contact op of kijk op onze website voor meer informatie.

Praktijkinformatie

Avondspreekuur!

Er zijn meerdere locaties en ruime openingstijden. Op een aantal spreekuurlocaties kunt u ook terecht in de avonduren!

Keuzepakketten sport

Een consult bij de diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er moet dan wel een medische indicatie zijn zoals bijvoorbeeld over- of ondergewicht, maag-darmproblemen, hoge bloeddruk, diabetes of voedselovergevoeligheid.  Meer informatie over vergoedingen via de zorgverzekeraar vind je op onze pagina: www.dietheek.nl/tarieven-vergoedingen.

Het is ook mogelijk om op consult te komen op eigen kosten. Je krijgt dan een factuur die je eventueel later zelf nog kunt insturen bij je zorgverzekeraar. Hiervoor hebben wij speciaal voor u een aantal keuzepakketten opgesteld.

Wilt u meer informatie krijgen of direct een afspraak plannen? Dan kunt u contact opnemen met klantcontact, het afsprakenbureau van Dietheek via 088-4253600 of je kunt een e-mail sturen naar maastricht@dietheek.nl. Geef hierbij aan dat het om een sportvoedingsadvies gaat en geef aan welk pakket u wil afnemen.  U krijgt hierna per email het intake formulier met verdere informatie toegestuurd.

Social Media

.

Samenwerking

Er zijn goede contacten met samenwerkende huisartsen, praktijkondersteuners en het MUMC+. Verder wordt er op de verschillende locaties intensief samengewerkt met andere paramedische disciplines, zoals fysiotherapie, chiropractie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie. Ook werken Diëtheek Maastricht en Heuvelland & Diëtheek Heerlen samen met een aantal sportscholen in de omgeving. Naast individuele begeleiding lopen er ook geregeld cursussen en activiteiten die samen met andere disciplines worden georganiseerd.