/Marieke Hendriks
Marieke Hendriks2020-03-16T15:26:49+02:00

Marieke Hendriks

Sinds 2016 ben ik werkzaam als diëtist bij Diëtheek Zoetermeer. Graag help ik mensen tijdens het spreekuur bij het veranderen van hun voedingsgewoonten. Mijn insteek hierbij is dat de nieuwe leefstijl voor iedereen goed vol te houden moet zijn. Een tijdelijk dieet heeft geen zin, om gezonder te worden is langdurige aanpassing van de leefstijl de beste manier! Ik krijg er veel energie van als ik zie dat mijn cliënten door het maken van kleine stappen hun doelen behalen.

Naast mijn werk als diëtist ben ik sinds 2019 ook werkzaam als leefstijlcoach voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Hierbij coach ik cliënten in groepsverband gedurende 2 jaar op zowel voeding, beweging, ontspanning en slaap.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig; hardlopen, fitness, zwemmen en wandelen zijn dingen die ik graag doe.

Specialisaties

  • Diëtist & leefstijlcoach

  • Diabetes Mellitus
  • Darmklachten (FODMAP-dieet)
  • Leefstijlcoach

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Dan maak ik pasta met gerookte zalm, rode ui en pesto. Je kookt de (volkoren)pasta, ondertussen snijd je de zalm en de rode ui. Als de pasta klaar is meng je alles door elkaar. Serveer er nog een simpele salade bij en het is klaar! Voor extra groenten kun je nog wat gekookte broccoli aan het gerecht toevoegen.

Diëtheek Zoetermeer

Gezondheidscentrum Oosterheem
Oosterheemplein 231
2721 NC Zoetermeer

Gezondheidscentrum De Watertoren
Nathaliegang 63
2719 CP Zoetermeer

Gezondheidscentrum De Leyens
Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

Meer informatie over Diëtheek Zoetermeer.

Social Media

.