/Maureen Kromowirjo
Maureen Kromowirjo2021-01-25T15:29:12+02:00

Maureen Kromowirjo

Mijn naam is Maureen Kromowirjo en ik heb een Surinaamse Javaanse achtergrond. Als kind ben ik in Suriname opgegroeid, maar door mijn Nederlandse vader heb ik toch ook wel wat van het Nederlandse eetpatroon meegekregen. Zo kreeg ik bruin brood met kaas mee naar school, terwijl ik liever een lekkere portie bami of nasi kocht tijdens de pauze.

Voeding begint met cultuur en gewoontes die wij meekrijgen uit onze omgeving. Dit is voor mij duidelijker geworden toen ik mij ging verdiepen in voeding en leefstijl zo’n zes jaar geleden. Ik werkte als Voeding en Health Coach in mijn eigen praktijk. Omdat ik mij ook wilde richten op de medische kant van het vak ben ik Voeding en Diëtetiek gaan studeren. Nu ik als diëtist werk, kan ik mijn ervaringen als coach, waarbij het gaat om veranderen van gewoontes, goed meenemen in mijn consulten. Een patroon van gezond eten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En gedrag en gewoontes veranderen is niet gemakkelijk. Na mijn studie ben ik ervan overtuigd geraakt dat dit is wat ik graag wil doen. Mensen helpen in de overtuiging dat zij meer kunnen dan ze zelf denken te bereiken. En als mijn cliënten inzien dat kleine aanpassingen het verschil al kunnen maken, dan is mijn missie voor een groot deel al geslaagd. Want dan gaat het lukken en komt blijvende gedragsverandering in zicht!

Specialisaties

  • Lifestyle coaching

  • Diabetes

  • Hart- en Vaatziekten

  • COPD

  • Obesitas & Overgewicht

  • Ondergewicht

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Wat maak ik graag als ik weinig tijd heb? Dat hangt er helemaal van af wat ik nog in mijn koelkast heb liggen. Van een tosti of groente omelet, tot een wrap met humus, rucola en tomaten in olijfolie. Als er maar iets van groente bij zit, want dat maakt het voor mij nog lekkerder.

.

Cursussen & Workshops

Diëtheek Maastricht & Heuvelland
Diëtheek Heerlen

Medisch Centrum Gulpen
Rijksweg 29a
6271 AC Gulpen

Paramedisch Centrum Céramique
Duitsepoort 11
6221 VA Maastricht

Hoofdlocatie Diëtheek Maastricht en Heuvelland
Scharnerweg 108
6224 JJ  Maastricht

Huisartsenpraktijk van Daal
Bautscherweg 84
6418 EP Heerlen

Fysiotherapiepraktijk Claassen en Cools
Raadhuisplein 13
6267 CW Cadier en Keer

Meer informatie over Diëtheek Maastricht & Heuvelland.

Social Media