/Diëtheek Zuid-Limburg
Diëtheek Zuid-Limburg2021-06-10T13:35:51+02:00

Diëtheek Zuid-Limburg

Praktijkinformatie

Bij Diëtheek Zuid-Limburg kunt u terecht voor alle vragen over voeding, dieet en een gezonde leefstijl. U kunt terecht voor een dieetadvies bij onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, obesitas en overgewicht, COPD, ondergewicht en ondervoeding, maag- en darmproblemen en prikkelbare darmsyndroom, nierziekten, voedselovergevoeligheid en eetproblematiek. Hiernaast zijn we extra gespecialiseerd in orthomoleculaire diëtetiek, begeleiding vóór en na maagverkleining, kanker (zowel tijdens als na de behandelingsfase) en sport. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. Er wordt altijd, samen met u, een advies op maat opgesteld.

Binnen de praktijk wordt gewerkt met moderne en geavanceerde apparatuur, waarmee niet alleen uw gewicht, maar ook uw lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa en stofwisselingssnelheid gemeten kunnen worden. Wilt u meer weten over deze metingen of de mogelijkheden? Neem gerust contact op via 088-4253600 of zuid-limburg@dietheek.nl).

Diëtisten

Diëtisten

Diëtisten

Diëtisten

Diëtisten

Locaties

Hoofdlocatie Diëtheek Maastricht en Heuvelland
Scharnerweg 108
6224 JJ  Maastricht

Onze hoofdlocatie is gevestigd in het pand van Chiromotion, de witte villa naast de Albert Heijn. Naast diëtetiek en chiropractie zijn ook de disciplines fysiotherapie en podotherapie aanwezig. De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een gemakkelijke trap. U mag zich melden bij de receptie en plaatsnemen in de wachtruimte. De diëtist komt u halen.

 • geen lift aanwezig
 • gratis parkeren op de parkeerplaats van de AH

 • bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Maandag  8:30 – 13:00 uur
  Dinsdag, even weken, 8:30 – 12:30 uur
  Woensdag, oneven weken, 8:00 – 13:00 uur
  Donderdag 11:00 – 20:00 uur
  Vrijdag, even weken, 9:00 – 13:00 uur

Paramedisch Centrum Céramique
Duitsepoort 11
6221 VA Maastricht

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een gemakkelijke trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer en de diëtist komt u halen.
Als u moeilijk ter been bent, dan kunt u dit aangeven en dan vindt het gesprek plaats in een behandelkamer van de fysiotherapeut (op de begane grond).

 • geen lift aanwezig
 • betaald parkeren
 • op 500m van Maastricht CS
  bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Dinsdag, even weken,  8:00 – 17:00 uur
  Donderdag, oneven weken, 13:30 – 17:00 uur
  Donderdag, even weken, 8:00 – 16:30 uur
  Vrijdag, oneven weken, 9:00 – 13:00 uur

Zorgpark Scharn
Vijverdalseweg 4B03
6226 NB Maastricht

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage in Huisartsenpraktijk Mol en en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Huisartspraktijk Van Sint Fiet
Rijksweg 72a7
6228 XZ Maastricht

De spreekkamer bevindt zich in het gezondheidscentrum De Heerderrein op de begane grond in de huisartspraktijk van dr. Van Sint Fiet. U mag plaatsnemen in de wachtkamer achterin de praktijk. De diëtist komt u halen.

Gezondheidscentrum d’n Dippo
Klein Haasdal 4
6333 AK Schimmert

De spreekkamer bevindt zich in het gezondheidscentrum d’n Dippo. U mag plaatsnemen in de wachtruimte op de eerste verdieping, deze kunt u met de trappen of met de lift bereiken. De diëtist komt u hier halen. Het gezondheidscentrum ligt centraal in Zuid-Limburg, is goed bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor, naast en achter het pand. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Binnen het centrum wordt intensief samengewerkt met de diverse disciplines.

 • lift aanwezig

 • gratis parkeren
 • bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Maandag, even weken, 8:00 – 16:30 uur
  Dinsdag , oneven weken, 13:00 – 17:00 uur
  Donderdag, even weken, 13:00 – 17:00 uur

Medisch Centrum Gulpen
Rijksweg 29a
6271 AC Gulpen

De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer van dr. Ruijters. De diëtist komt u halen.

 • lift aanwezig
 • gratis parkeren (Willem Alexanderplein)
  betaald parkeren (Rijksweg)
 • bushalte in de buurt; zie www.arriva.nl

 • Dinsdag, oneven weken, 8:00 – 17:00 uur
  Woensdag, even weken, 13:30 – 17:00 uur
  Donderdag, even weken, 8:00 – 17:00 uur

Fysiotherapiepraktijk Claassen en Cools
Raadhuisplein 13
6267 CW Cadier en Keer

Het spreekuur wordt gehouden in een van de behandelkamers van de fysiotherapeut. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Chiropractisch Centrum
Coriovallumstraat 32
6411 CD Heerlen

Het spreekuur wordt gehouden in een van de behandelkamers van het chiropractisch centrum. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Huisartsenpraktijk van Daal
Bautscherweg 84
6418 EP Heerlen

Het spreekuur wordt gehouden in de huisartsenpraktijk. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.
(Op maandag is de spreekkamer op de begane grond en op donderdag trap/eerste verdieping)

Health & Sports | Paramedisch Centrum Buchten
Dorpstraat 64
6122CC Buchten

Sinds 1-1-2021 heeft Diëtheek Zuid-Limburg de spreekuren van Envida overgenomen.
U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Gezondheidscentrum Bemelen
Oude Akerstraat 50
6268 NE Bemelen

In Gezondheidscentrum Bemelen zijn geen vaste wekelijkse spreekuren. Maar u kunt hier wel terecht voor een consult. Mocht u op deze locatie een afspraak willen maken, dan kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. De spreekkamer bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via een lift of trap. U mag plaatsnemen in de wachtkamer. De diëtist komt u halen.

Specialisaties

 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten

 • COPD

 • Obesitas & Overgewicht

 • Ondergewicht & Ondervoeding

 • Medische bijvoedingen en sondevoeding

 • Maag- en darmproblematiek

 • Begeleiding vóór en na bariatrische chirugie (maagverkleining)

 • Oncologie

 • Kinderen en overgewicht

 • Sport (recreatief en topsport)

 • Orthomoleculaire diëtetiek

 • Lifestyle

Praktijkinformatie

Avondspreekuur!

Er zijn meerdere locaties en ruime openingstijden. Op een aantal spreekuurlocaties kunt u ook terecht in de avonduren!

Keuzepakketten sport

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar ver­bonden. Of u nu professioneel of recreatief sport, gepaste voeding is altijd noodzakelijk. Goed eten en drinken heeft namelijk veel invloed op uw gezondheid én uw prestatievermogen. Een sportdiëtist kan u helpen bij het optimaliseren van het eetpatroon, waardoor bijvoorbeeld uw prestatie kan verbeteren of klachten kunnen verminderen.

Normaal gesproken worden de consulten vergoed vanuit de basisverzekering. Er moet dan wel een medische indicatie zijn, zoals bijvoorbeeld over- of ondergewicht, maag-darmproblemen, hoge bloeddruk, diabetes of voedselovergevoeligheid. Omdat dit bij sporters niet altijd het geval is, hebben we speciale keuzepakket­ten samengesteld.

Wilt u meer informatie krijgen of direct een afspraak plannen? Dan kunt u contact opnemen met klantcontact, het afsprakenbureau van Dietheek via 088-4253600 of u kunt een e-mail sturen naar maastricht@dietheek.nl. Geef hierbij aan dat het om een sportvoedingsadvies gaat en geef aan welk pakket u wil afnemen.  U krijgt hierna per email het intake formulier met verdere informatie toegestuurd.

Social Media

.

Samenwerking

Er zijn goede contacten met samenwerkende huisartsen, praktijkondersteuners en het MUMC+. Verder wordt er op de verschillende locaties intensief samengewerkt met andere paramedische disciplines, zoals fysiotherapie, chiropractie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie. Ook werken Diëtheek Maastricht en Heuvelland & Diëtheek Heerlen samen met een aantal sportscholen in de omgeving. Naast individuele begeleiding lopen er ook geregeld cursussen en activiteiten die samen met andere disciplines worden georganiseerd.